Syng folkesang

Syng folkesang er en rekke kurs som avholdes i regi av Hedmark folkemusikklag.
Det passer deg som er glad i å synge, ivrig etter å lære flere sanger og nysgjerrig på hva norsk folkesang er. Lær sanger du kan synge for og med barna, barnebarna eller bare for din egen skyld. På Syng Folkesang lærer du noe for de fleste anledninger, både scenen og sengekanten. Her møter deltakerne tradisjonsbærere og profesjonelle musikere og blir kjent med den rike sangarven fra vår egen region. Sangerne lærer bort fra sitt eget repertoar, og overleverer muntlig uansett hva slags nivå du befinner deg på.

Tidligere år har Eli Storbekken vært leder for prosjektet, men nå har Synnøve Brøndbo Plassen tatt over ledelsen av dette.

Målet med kursene er å fremme den vokale folkemusikken for alle i hele fylket. Vokal folkemusikk har til tider stått sterkt i de fleste deler av fylket, og med disse kursene vil vi prøve å gi den vokale tradisjonsmusikken et løft. Kursene vil også bli spredt rundt i hele Hedmark, slik at vi dekker et større geografisk område. Vi vil gjennomføre 4 kurs i løpet av 2020, og her har vi satset på å holde kursene under andre arrangementer, slik at vi kan samarbeide om å få flere folk til å delta på kursene!