Hedmark Juniorspellmannslag

Foto: Thomas Westling

Hedmark Juniorspellmannslag (HJ) er et tilbud til barn og unge i Hedmark som har lyst til å spille folkemusikk. Fele er hovedinstrumentet, men vi har også medlemmer som spiller andre instrumenter.

Ønsker du å spille enda mer folkemusikk og spille med andre enn det du gjør i lokalmiljøet er Hedmark Juniorspellmannslag noe for deg. Vi tilpasser slåttene slik at de passer den enkeltes nivå og når vi øver er vi ofte delt i ei aspirantgruppe og ei hovedgruppe, men vi spiller også sammen alle sammen. De fleste starter i aspirantgruppa, som ledes av Thomas Westling, og så spiller man seg inn i hovedgruppa etterhvert som ferdighetene øker.

Vi har 3 – 4 øvinger pr. semester og øvingene foregår stort sett i Elverum kulturskoles lokaler. Vi prøver å ha noen spesifikke oppdrag vi kan øve fram mot hvert år. Vi har blant annet vært på turné med Majorstuen og deres forestilling Kvitre. De senere årene har Landskappleiken vært et viktig mål og vi kan stolt fortelle at vi har vunnet lagspel junior hele seks ganger. Vi har spilt på Meisterkonsert i Operaen og vi har hatt flere konserter på Riksscenen i Oslo.

Hvert år, den tredje helga i januar, arrangerer vi folkemusikkseminar for barn og unge.

Musikalsk leder: Marit Westling
Tlf. 917 79 382
marit.westling@gmail.com

https://www.facebook.com/hedmarkjuniorspellmannslag